Lokalene våre

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Brenneriveien 9

I September 2021 flyttet Bitraf til Brenneriveien 9 ("BV9"), i etasjene over utestedet Blå og KEM. Lokalene ligger langs Akerselva der Brenneriveien møter Ingens Gate. Andre naboer er Strykejernet kunstskole og utestedene Ingensteds og Bortenfor. Her har vi nå fått 1200m2 fordelt på 2 etasjer.

Mer informasjon om de nye lokalene kommer her når vi får bodd oss litt inn.

Tidligere lokasjoner

Pløens gate 4

Fra og med April 2016 til August 2021 holdt Bitraf til på Youngstorget, Pløens gate 4 ("PG4") i etasjene over utestedet MONO og rett over gaten fra der Kulturhuset holdt til tidligere (Kulturhuset har flyttet inn i Youngs gate 6). Har hadde vi 950m2 fordelt på 3 etasjer. I første etasje holdt cafeen MONO til og i etasjene over var Bitraf. Ring på den nederste dørklokken der det står Bitraf og gå opp trappen til andre etasje. Merk: inngangsdøren er glassdøren, ikke jernporten.

Andre etasje

Kart over 2. etg. Klikk for zoom.

Dette er hovedinngangen til lokalene. Til venstre for døren når du kommer inn er 3D-printerrommet. Der står de fem 3D printerne våre (3 Ultimaker Original og 2 delta-printere). Rundt om i lokalet finnes felles datamaskiner som hvem som helst kan bruke. På den andre siden er Hangout-området med sofaer, prosjektor, stereoanlegg og spillkonsoller.

Tredje etasje

Material-hyllene i tredje etasje

På Verkstedet har vi det meste av maskiner og utstyr som trengs for å jobbe med tre, plast og metall. Lagret i arbeidsbordene finner du biter med metall (aluminium, kobber, stål), plast og annet som betalende medlemmer kan bruke fritt til egne prosjekter. Vi har søylebor, manuell fres, skruer, muttere, overfres, driller, limpistoler, rettholt, skrutrekkere, hammere og masse andre verktøy.

Inne på treverkstedet har vi sirkelsag, båndsliper, benksliper, figursag, filer, pussemaskiner og sager.

I materiallageret står det lagret både private materialer og materialer du kan kjøpe i Bitmart (i andre etasje). Dette er typisk 4, 6, 12mm finer og 9 og 12mm grå HDF. Alt materiale det ikke står navn på kan brukes fritt, og står det navn/nummer så kan man ringe den som har et materiale og evt kjøpe det av dem.

Rett over gangen fra verkstedet har vi

  • Kontorfløy (kontorplasser) - fra 1.7.2017, operativt.
    • Verksted-kontor (kontorplasser)
    • Cosplay-rommet (kontorplasser)


Fjerde etasje

Møterommet i fjerde etasje
  • 20+ kontorplasser
  • Møterom (for ca 10 personer)
  • Hangout-område med bar

De fleste kontorplassene er satt opp i et åpent miljø med skillevegger, men det er også enkelt-rom med færre plasser. Møterommet og hangout-området er tilgjengelig for Bitraf-medlemmer utenom vanlig kontortid.

Ønsker du kontorplass på Bitraf eller ønsker å komme i kontakt med noen som er kontorbruker? Sjekk denne siden for detaljer

Plantegning Pløens gate 4

En nokså utdatert plantegning kan man finne på Fil:Bitraf_plantegning.pdf. En litt mer oppdatert bygningstegning (2. etg) kan man finne på Fil:Bitraf_plantegning_2nd_floor.svg.

Youngs gate 6

I Youngs Gate ("YG6") var Bitraf fra April 2013 til April 2016. Her er litt bilder fra flyttingen. Det første året leide vi 250m2. Dette var jo dobbelt så stort som hva vi hadde og vi hadde nok ikke turt å slå til på kontrakten hvis ikke Jens Dyvik hadde leid et helt rom til den store og flotte Shopbot'en sin. Når Jens til slutt flyttet ut måtte vi bare ha vår egen Shopbot PRS Alpha!

Etter ett år økte vi med 100m2 til og rett før vi flyttet hadde vi akkurat utvidet med 100m2 til slik at vi til sammen hadde hele 450m2.

Darres Gate 24

I Darres Gate ("DG24") var Bitraf fra oppstarten i Mars 2012 til April 2013. Vi hadde et stort felles rom som var hangout (sofa/prosjektor/spillkonsoller), noen pulter for prosjekt-jobbing/kurs og ca 12 faste kontorplasser. I tillegg hadde vi en liten, men finfin Lab med medlemslager, loddeutstyr, etse-utstyr, cnc-fres og en gammel Makerbot Cupcake som virket (på gode dager). Ute i gangen hadde vi toaletter og et lite kjøkken som vi delte med de andre i oppgangen.

I April 2013 skulle de hyggelige 128 kvadratmeterne våre bygges om til leiligheter, og vi måtte se oss om etter nye lokaler.

Se også

Kategoriene