Arduino

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Arduino ligger i krysningen mellom elektronikk og programmering, og brukes flittig av bitrafere til IoT-prosjekter. Det er en flott plattform for å styre alt fra lysdioder og kunstinstallasjoner til 3D printere.

Roboter, styringspaneler, luftkvalitetssjekkere, døråpnere og hunde/katteleker er noen få ting som gjøres med Arduino hos Bitraf.

Mange bitrafere liker også å lage sine egne kretskort.

Arduino hos Bitraf

Våre medlemmer har gjort mange ulike prosjekter med Arduino. Noen eksempler:

Kom igang med Arduino

Om du ønsker introduksjon og hjelp til å komme igang med Arduino, så er Bitrafs Arduino workshops midt i blinken for deg. Du kan også spørre en av våre mentorer eller andre medlemmer om hjelp.

Hvis du ikke har noen deler så har vi Arduino Uno og små komponent-sett som selges via BitMart (mini-butikk på Bitraf med kortleser). Du kan også plukke opp dette fra Digitial Impuls (https://www.digitalimpuls.no/) i Møllergata (bruk promo-kode "BitRaf" når du skal betale), Kjell & co, eller andre steder. Bitraf har også andre komponenter som kan brukes, samt at vår UserMart (et slags loppemarked mellom medlemmer) har flere titalls komponenter til en lav pris.

Software til Arduino finner du hos https://www.arduino.cc/. Du kan velge mellom å hente ned software og lagre scriptene dine lokalt, eller å bruke online editor og lagre filer i sky. Om du bruker online editor har du tilgang til en stor mengde scripter lett tilgjengelig.

Arduino software
Arduino til biohacking
Arduino PCR
IoT-hackathon juli 2017