Prosjekt Karma system

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Papir karmasystem

Karmasystemet er for øyeblikket en lapp som henger i kjøkkenet. Når man har gjort en god bitraf gjerning, skriver man på symboler på lappen. Poengene blir talt opp hver dugnad og en vinner blir kåret. (planen er egentlig "en gang i måneden")

Systemet ble introdusert av Bruker:Skyfish, og tatt i bruk for å inspirere medlemmer til å bidra positivt mer ofte, som motstykke til sutring. Den ble satt igang etter applaus på et bitraf møte. Ideen er stjålet fra forskningsparken. Rydding, vasking, donasjon av tid og nyttig utstyr m/m gir poeng. Etter hver runde, vurderer Skyfish om poengene er hensigtsmessig justert. Kom gjerne med inspill for hvordan motivere folk via balanseringen.

Premiering

Skyfish har startet design av et vandretrofe som kan deles ut til vinneren hver måned. Vi vurderer også "gavekort til Bitmart" som tilleggspremie.

Digitalisering av Karmasystem

Elias startet jobben med å digitalisere Karma systemet. Målet er å gjøre selve interaksjonen med det gøyal og mer appelerende. Det gjør også at vi ikke er avhengige av at noen må telle poeng manuelt, som er kjedelig.

Gjøkuret på søylen er del av karmasystemet. Tanken er at jøken skal gaule når man legger til karma, men om dette er noen god ide gjenstår å se. (vil det bli flaut eller gøy?) Ting som trengs:

  • Noen må finne på et morsomt User interface med plass til alle forskjellige Karma poeng, som er gøy og lettvint å bruke
  • Noen må implementere det