Metcal MX-500

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Metcal MX-500[1] er en loddestasjon for lodding, fjerning av komponenter (avlodding) og "rework". Temperaturen på spissene reguleres automatisk, ingen justering nødvendig.

Bruk

av og på bryteren sitter på toppen av enheten. Bruk utgangsvelger ("output selector") for å velge hvilken utgang som skal være aktiv, det lyser en lysdiode på aktiv utgang.

Time-out

Etter 25 - 30 minutter uten bruk slår enheten av strømmen til loddebolten, og den grønne lysdioden slår seg av. For å resette, slå enheten av og på igjen.

Bytte spiss på loddebolten

Slå av enheten. Bruk "gummikluten" som henger på ledningen til loddebolten for å dra ut spissen (advarsel: spissen kan være varm!) ut av håndtaket og plasser den i stativet. Ikke bruk verktøy (tang eller lignende)for å ta ut spisser! Ta en ny spiss og sett den inn i håndtaket, skyv den helt inn. Slå på enheten igjen, loddebolten er snart varm.


Brudd-deteksjon

Enheten oppdager brudd i kretsen (for eksempel at det mangler spiss i den aktive loddebolten) da lyser den oransje lysdioden. For å resette, slå enheten av og på igjen.

Referanser

Metcal MX-500-P-11 Technical Documentation lokal kopi Fil:MX-500P-11.pdf

Metcal Tip care poster Fil:Metcal Tip Care Poster.pdf