Døråpner

Fra Bitraf
Hopp til navigering Hopp til søk

Døråpneren[1] bruker medlemssystemet på Bitraf. alle medlemmer kan logge inn og åpne felles dører. Se også Hvordan Bitraf fungerer.

Feilsøking

PG4: DørPi'en i 2 etasje (innenfor døren i labben) styrer "Frontdoor and lab / 2nd floor". Hvis den ikke virker er man avhengig av fysisk nøkkel for å komme seg inn (et begrenset antall personer har fysiske nøkler, det deles ikke ut flere). Hvis døråpneren ikke virker så kan man sjekke følgende:

  1. har dørPien strøm? Det skal lyse en eller flere lamper (LED) på Pien.
  2. har dørPien nett? Når den har nett så er det total 4 lamper som lyser. Hvis den ikke har nett, sjekk nettverkspunkt nummer 79 (bak sofaen), det skal sitte en blå kabel i det. Forsøk og ta kabelen ut (husk og klemme inn låsen først) og sett den inn igjen - etter noen sekunder skal dørPien få nett.
  3. Hvis ikke annet hjelper forsøk og ta strømmen på dørPien og sett den inn igjen. Det tar et minutt eller to før den har startet opp, da skal døråpneren virke igjen. Merk: ikke ta strømmen på dørPien hvis det ikke er nødvendig. Denne type Pi (den originale Raspberry Pi modellen) har større sjanse for at SD-kortet blir korrupt enn senere modeller.
  4. Hvis du ikke klarer å få dørPien til å virke, skriv en melding i kanalen # helpdesk på Slack om problemet, og hva du har gjort for å forsøke og fikse det.

Historikk

p2k12

p2k12 var det første døråpnersystemet som ble laget på / for Bitraf.

Oppsett

  1. Logg inn på p2k12
  2. Skriv passwd door
  3. Skriv et passord som du vil klare å skrive på din mobile enhet. Dette må være minst 5 tegn, og programmet teller vås som "123", "hest" og så videre som kun ett tegn.

Bruk

  1. Gå til https://p2k12.bitraf.no/door/
  2. Skriv inn passordet ditt. Hovedinngangen vil være ulåst i 10 sekunder. Du vil bli registrert som oppmøtt på Bitraf, så bare gjør dette når du faktisk er her.

Konstruksjon

Døråpner-styring viser hvordan åpneren i Darres Gate ble laget.

Se også

Dørstyring i PG4 er en beskrivelse av dørstyrings-systemet i bygget.

Referanser