Fridge guide

Fra Bitraf
(Omdirigert fra Handle til kjøleskapet)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kjøleskapsguide

Det finnes 4 Kjøleskap på bitraf.

 1. BitMart kjøleskap: er det lange kjøleskapet i labben, inkludert ting utenfor kjøleskapet i hyllen. Bitmart er en butikk hvor man kan kjøpe varer, materialer og snacks med kortleseren som en vanlig butikk. Følg instuksjonene på ipaden.
 2. P2 Kjøleskap: Dette er det lille kjøleskapet tilknyttet datasystemet p2k12. Her kan man kjøpe varer som er kjøpt inn av andre medlemmer, som vi ikke har lov til å ha i BitMart kjøleskapet på grunn av avtaler. Den er ett slags delingssystem hvor man kan spare penger ved å kjøpe større mengder med varer, eksempel sverigetur.
 3. Labcool kjøleskap: I labben. Her kan man oppbevare mat, men den må ha navn på, hvis ikke blir den spist eller kastet av andre for å forhindre mugg.
 4. Kontor Kjøleskap For kontorbrukere i kontoret.

Hvordan kjøpe fra p2k12

 1. Skriv inn bruker navnet ditt og trykk enter
 2. Se på produkt listen etter nummeret til produktet du vil kjøpe
 3. Tast inn nummeret og trykk enter

Husk å se om produktet fysisk er til stedet før du kjøper, svinn forekommer.

Hvordan handle til p2k12

 1. Gå til butikken
 2. Handle
 3. Ta med kvittering
 4. Logg inn på p2k12
 5. Skriv "products". Hvis produktet du skal legge inn ikke finnes der, skriv addproduct "Navn på produkt". Du må altså bruke gåseøyne for å ha med mellomrom. Skriv navnet på samme måten som de som ligger der allerede, og ikke finn på noe eget tøys med underscore eller noe.
 6. Skriv addstock PRODUKT-ID SUM-VERDI ANTALL-VARER. Hvis du legger inn 6 Bugg skal ANTALL-VARER være 6, og SUM-VERDI skal være summen av prisen på alle varene inkludert pant, for eksempel 10. Vi tar ikke prisen per vare, som ville vært cirka 1.6666666666666666666667 i dette tilfellet.

Hvis du gjør noe feil

Databasen er en ren logg, så alt du noensinne gjør vil bli loggført, og ingenting kan fjernes. Skriv lastlog for å se alle transaksjoner som involverer deg selv. Den andre kolonnen her er en ID. Skriv undo ID for å angre en bestemt transaksjon, som i praksis betyr at det legges til en motsatt transaksjon.

Hvis du oppdager svinn

Logg inn som den kunstige brukeren deficit og kjøp de restrerende produktene.

For å registrere pant

Dersom du har pantet flasker for 50 kr har du i praksis lånt penger av p2k12. For å få balanse i dette skriver du retdeposit 50, som fører til at det trekkes 50 fra balansen din.

Så lenge det står mer på deposit-kontoen enn deficit-kontoen har ikke spleiselaget gått i tap.

Hvis du reiser til Sverige for å handle, og tar med deg pant, kan du bruke panten til å dekke den delen av reisekostnadene dine som har med handelen å gjøre. Du bør helst handle så mye at neste person som reiser kan dekke 100% av kostnadene sine på denne måten.