Pastamaskin

Fra Bitraf
Revisjon per 25. jul. 2019 kl. 10:06 av Tingo (diskusjon | bidrag) (seksjon for legge på pasta)
Hopp til navigering Hopp til søk
Pastamaskin.jpg

Bitraf har en pastamaskin for pålegging av loddepasta for kretskort. Maskinen bruker ferdige 3040-rammer som man blandt annet kan kjøpe på PCBWAY.com, hos Seeed Studio eller andre steder hvor man vanligvis bestiller kretskort. Det koster rundt $15 for å få med en stensil når man bestiller kretskort, men ofte øker det shippingkostnaden noe.

Maskinen har mulighet for justering i X, Y, Z-retning samt rotasjon.

Rett pålegging av pasta er viktig for å øke kvaliteten på ferdige kretskort som blir produsert. Dette er noe vi har slitt med tidligere, spesielt for nye brukere.

Oppsett

PCB-closeup.jpg

For å sette opp en ny PCB, bruk de medfølgende holderene. Det finnes holdere for forskjellige størrelse hull som ligger i skuffen under. Man kan justere høyden på holderene slik at de ikke stikker over PCBen. Det må være monteringshull i kretskortet for å holde den på plass med holderene.

Det finnes også støtteholdere som kan settes under kretskortet for å hindre fleksing når man drar spatelen over. Se bilde.


Justering

For å finjustere posisjonen på stensilen i forhold til kretskortet kan man bruke de skruknottene på siden og foran. Legg merke til at det finnes to skruknotter på undersiden av den øverste delen. Disse er for å låse platen i posisjon når man er fornøyd med plasseringen. Disse må låses opp for å justere.

Legge på pasta

QR-kode for denne siden

QR-kode for denne siden

Referanser